Palvelut - Diakuvat

dioja

Digitoimme kehystetyt kinodiat ym. diat, joiden kehyksen koko on 5 cm x 5 cm. Tallennamme diat joko DVD-levyille tai muistitikulle. Normaalisti tallennamme yhden lippaan tai kelkan omaan kansioonsa. Kansion ja tiedostojen nimeksi laitamme lippaan otsikon, esim. kansio 1980 Mallorca, tiedostonimet 1980 Mallorca_001, 1980 Mallorca_002, jne. Tallennusmuodot ovat JPEG (värisyvyys 24 bit) ja TIFF (värisyvyys 48 bit).

Kun dioja halutaan katsoa DVD-soittimella TV:stä, niin normaalityön lisäksi kannattaa tilata ns. TV-levyke, jolla olevat kuvat on pienennetty siten, että ne latautuvat nopeasti TV:n ruudulle.


Formaatit

 • Dioissa 5 cm x 5 cm kokoiset kehykset.

Tallennusmuoto

 • DVD/muistitikku
  2100-5000 dpi.
  JPEG/TIFF

Lisäoptiot

 • DVD-levyke värikansilla ja -pinnalla
 • Lisäkopiot
 • TV-levykkeet

Mitä maksaaJPEG vai TIFF? TIFF-formaattiin (48 bit, pakkaamaton) digitoiduissa kuvissa on parempi värimaailma kuin JPEG-kuvissa (24 bit), mutta tiedostokoot ovat suuria. Yhden TIFF-formaattiin skannatun kuvan kooksi 5000 dpi:llä tulee noin 160mb. Tästä syystä ne soveltuvat parhaiten niille, jotka itse käsittelevät kuviaan ammattitason kuvankäsittelyohjelmilla. Huomioithan että kaikki kuvankäsittelyohjelmatkaan eivät pysty avaamaan 48 bit kuvia. Näyttölaite ja sen kalibrointi vaikuttavat myös katseltavan kuvan värisävyihin. Skannauksemme sisältävät automaattisen kuvankorjailun, jokaista kuvaa ei käsitellä erikseen. Useimmissa tapauksissa 2100 dpi JPEG-muodossa on riittävä.


Taulukossa näkyvät hinnat pätevät kehystetyille diakuville (5x5 cm kehys), jotka ovat valmiiksi katseluun soveltuvissa suorissa lippaissa Gepe Universal (yleisin peruslipas), Braun Paximat tai edellisiin lipasmalleihin sopivissa kaatolippaissa tai Gepe CS-lippaissa. Kuvatiedostoformaatti JPEG. Mikäli diat eivät ole em. lippaissa (vaan esim. kansioissa tai muuntyyppisissä säilytyskoteloissa), niin veloitamme jokaisesta diasta lipastusmaksun 0,50 €/kpl (mikäli lipastat diasi itse, niin katso ensin Lipastusohje). Yleistä on, että kaikkia kuvia ei ole kehystetty/lipastettu oikein päin eikä samalla logiikalla, tästä syystä emme ota vastuuta siitä, että kuvat ovat skannaustuloksessa oikein päin (mukana voi olla peilikuvia, jotka voi itse kuvankäsittelyohjelmalla kääntää).


Lähetys ja käsittelykulut 24 eur.


Vain 5 cm x 5 cm kokoiset kehykset. Työ talletetaan CD/DVD-levylle, muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Kotelon kanteen ja levyn pintaan tulostetaan otsikko.


Mikäli diat halutaan skannata jollain muulla tarkkuudella, niin hinnoittelemme työn seuraavaksi suuremman skannaustarkkuuden mukaan.


* TIFF-formaattiin digitoiduissa kuvissa on parempi värimaailma kuin JPEG-kuvissa, mutta tiedostokoot ovat suuria. TIFF on kuvien tallennukseen käytetty häviötön tiedostomuoto. Tästä syystä ne soveltuvat parhaiten niille, jotka itse käsittelevät kuviaan ammattitason kuvankäsittelyohjelmilla


** KodakChrome-, Kodak- ja Fuji -filmeille. Skannauksen kalibroinnissa haetaan filmimerkkikohtaiset väriprofiilit skannauksen pohja-asetuksiksi.


*** Lipastaminen: Mikäli diakuvat eivät ole valmiina suorissa katseluun soveltuvissa lippaissa Gepe Universal (yleisin peruslipas), Braun Paximat tai edellisiin lipasmalleihin sopivissa kaatolippaissa tai Gepe CS-lippaissa, niin veloitamme digitointihinnan lisäksi lipastusmaksun lippaaseen laitosta ja poisotosta. Yleistä on, että kaikkia kuvia ei ole kehystetty oikein päin, tästä syystä emme ota vastuuta siitä ovat kuvat skannaustuloksessa oikein päin (mukana voi olla peilikuvia).


**** Tavallisesta televisiosta DVD-soittimella katselua varten kannattaa normaalityön lisäksi tilata ns. TV-levyke tai jos kuvia katsellaan taulutelevisiosta, jossa on USB-liitäntä, niin kannattaa tilata TV-muistitikku. Näillä olevat kuvat on pienennetty siten, että ne latautuvat nopeasti TV:n ruudulle. Kuvan pienennetty korkeus HD-TV:lle on 1080 pikseliä.


Erikoisehdot: Ongelmallisia kehystyyppejä tulee joskus skannattavaksi. Esim. valmiiksi kehystettyjen pahvikehyksissä olevien diojen ja vanhojen kokolasikehyksissä olevien diojen skannattavuus vaihtelee suuresti, suurimman osan pystymme skannaamaan ongelmitta, mutta osassa esiintyy ongelmia. Pidämme itsellämme oikeuden joko keskeyttää työ tai sopia asiakkaan kanssa työtä vastaava uusi hinta.

Diakuvien kokonaismäärä Skannaustarkkuus / dpi (pistettä per tuuma), tallennusformaatti JPEG
2100 dpi 2700 dpi 3600 dpi 5000 dpi
1-499 kpl 0,75 €/kpl 0,90 €/kpl 1,05 €/kpl 1,20 €/kpl
500-2499 kpl 0,70 €/kpl 0,85 €/kpl 1,00 €/kpl 1,15 €/kpl
yli 2500 kpl 0,65 €/kpl 0,80 €/kpl 0,95 €/kpl 1,10 €/kpl
kuvan likimääräinen koko pikseleissä (kuva vaakatasossa) 2890 x 1900 3720 x 2440 4960 x 3260 6890 x 4515
Pikseleiden määrä n.
(Mpx = MegaPikseliä)
5,50 Mpx 9,10 Mpx 16,20 Mpx 31,00 Mpx
Diakuvien lipastusohje

Diakuvatyön minimiveloitus (60 €) sisältää digitointia ja yhden DVD-levyn. Toimituskulut alk. 24 €

Mikäli asiakas haluaa skannauttaa diat jollain muulla tarkkuudella, niin hinnoittelemme työn seuraavaksi suuremman skannaustarkkuuden mukaan.

Lisäksi veloitamme:
DVD-levyke (mustavalko)20,00 €/kpl
Muistitikulle tallennus20,00 €/kpl
Värikannet ja väripinta, lisähinta25,00 €/kpl
TIFF-formaatti (värisyvyys 48 bit)*+0,50 €/diakuva
Filmimerkkikohtainen skannauksen kalibrointi**+0,50 €/diakuva
Mahdolliset lisäkustannukset:
Lisäkopiot 15 €/kpl
Lipastaminen ***0,50 €/dia
TV-levykkeet ja muistitikut ****0,10 €/dia
+20,00 € muistitikku, DVD

Lataa tästä muistitikkujen sekä kiintolevyjen hinnasto
Hintalaskuri diojen skannauksesta 2100 dpi- tarkkuudella DVD:lle

Syötä kenttään dia-kuvien määrä ja paina laske.

Hinta: 0 €*

*Edellisiin hintoihin lisätään lähetys ja käsittelykulut 24 €/työ sekä mahdolliset lisäkustannukset esimerkiksi lipastaminen.

**Yhdelle levylle mahtuu diakuvia 2100 dpi- tarkkuudella skannattuna n. 1000 - 1300 kpl kuvista riippuen.

Katso valmiiksi laskettuja hintaesimerkkejä!


Toimitus

Toimitusaika

 • Alle 1000 erissä, 1-4 viikkoa
 • Yli 2000 erissä 2-8 viikkoa

Näin tilaat...

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä, niin toimi seuraavasti:

 1. Lipasta ja järjestä diasi sekä nimeä lippaat...
 2. Toimita diat lähimmälle edustajalle...
 3. Odota töiden valmistumista...
Katso tarkemmat tilausohjeet täältä!

Muut palvelut: