Tekniikka

Käytössämme on kattava valikoima nauhureita, kameroita, ym. tallentimia, joiden avulla muunnamme vanhat analogiset tallenteesi digitaaliseen muotoon. Päivitämme laitteitamme koko ajan, jotta pystymme vastaamaan kysyntään ja tarjoamaan parasta laatua.

Kaitafilmien digitointi

kaitafilmien digitointilaite

Käytössämme on laadukkaita ja nykyaikaisia WorkPrinter XP-laitteistoja, jotka ovat varta vasten suunniteltu 8 mm ja 16 mm kaitafilmien digitointiin. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että kaitafilmit tallennetaan hallitusti kuva kuvalta (6 kuvaa/ sek.) em. laitteiston, laadukkaan 3 CCD-kennoisen kameran (Canon XM2) ja erikoisohjelmiston avulla tietokoneelle. Yhdellä alkuperäisellä 8mm kaitafilmi pikkukelalla (kesto n. 3–4 min.filmityypistä riippuen) on noin 3600–4200 yksittäistä kuvaa. Jokaisesta kaitafilmin pikkuisesta kuvasta (koko n. 6x4 mm) otetaan digikuva, jonka tarkkuus on 720x576 pikseliä, joka vastaa TV:n tarkkuutta (4:3). Tällä menetelmällä, jolla väritoisto ja terävyys ovat erinomaisia, tulee hämmästyttävän hyvää kuvaa.

Videoiden digitointi

videoiden digitointilaitteita

Videokasettien digitointiin käytössämme on paljon laadukkaita nauhureita sekä kameroita mm. VHS, VHS-C, Betamax, MiniDV ja 8mm tallenteille.


Diakuvien skannaus ja digitointi

Diakuvat skannataan ammattilaitteistolla. Kaikki normaalit 5x5 cm kehykset kelpaavat, paitsi jos ne ovat rikkinäisiä tai jos pahvikehykset ovat vääntyneet kieroiksi. Skannaus tehdään joko TIFF- (värisyvyys 48 bit) tai JPEG-muodossa (värisyvyys 24 bit). Lasittomista diakuvista saadaan paras lopputulos, lasikehykset hieman pehmentävät lopputulosta.

Äänitteiden digitointi

Käytössämme on nauhureita MiniDisc-, C-kasetti-, Micro kasetti- ja Kelanauha- tallenteille.

Tuotannon laitteita

Kuvia tuotannon laitteista